udruga hrvatskih učitelja likovne izobrazbe

Besplatni program likovnih radionica organiziran je u suradnji udruge UHULI i Učilišta za likovno obrazovanje, kreativnost i  dizajn – Studio Tanay.

Besplatne radionice za djecu održat će se u prostorijama učilišta – Studio Tanay u Draškovićevoj 30 od 28. kolovoza do 1. rujna 2023. u terminu od 10.00 – 13.00 sati.

PROGRAM ILUSTRACIJE I STRIPA

Program je usmjeren na stripovsko/ilustratoski, stilizirani način crtanja (cartoon style). Polaznici će kroz radionice upoznati nekoliko faza izrade stripa.  Od osnovnih vježbi poput crtanja figure u pokretu (croquis, stickman), do crtanja predmeta i kompozicija po promatranju.

Nakon savladanih vježbi polaznici će osmišljavati likove, scenografiju i rekvizitu. Sve kako bi samostalno osmislili priču i kadrove za vlastiti strip ili slikovnicu.

U sklopu radionica istraživat ćemo mogućnosti crtačkih i slikarskih tehnika. Savladavati tehničke zadatke i likovni jezik, te kreativno razmišljati. U svemu tome će nam pomoći primjeri iz povijesti likovne umjetnosti, stripa i filma. A inspiraciju ćemo pronalaziti u svakodnevici, prirodi, znanosti, književnosti, dalekim kulturama…

Zadaci su koncipirani na način da ih mogu pratiti polaznici sa predznanjem kao i čisti početnici.

Autorica i voditeljica ovog programa je akademska grafičarka Ružica Dobranić.

Vrijeme održavanja: svaki dan od ponedjeljka do petka od 10 do 13 sati. Radionice su namijenjene djeci i mladima od 10 do 16 godina.

Termini: Svaki dan u razdoblju od 28. kolovoza 2023. do 1. rujna 2023.

Prijave na telefon: 091 333 4333, prof. Anita Mašić

ili na e-mail: studio-tanay@studio-tanay.hr